ISO 9001:2015
Сучаснi засоби вимiрювальної технiки
 

Новини

Зустріч представників та партнерів Hexagon Metrology

1 квітня 2013 р.

Кінець лютого 2013 року ознаменувався щорічною зустріччю представників та партнерів Hexagon Metrology. Місцем зустрічі у цьому році було обрано мальовниче німецьке місто  Вецлар (60 км від Франкфурта). Невеликий за мірками території та населення, але величезний - державного значення промисловий центр прецизійної механіки й оптики Західної Німеччини зустрів своїм багатовіковим спокоєм, оціненим у свій час Гете, та переходом
від тривалої зими до боязкої весни, що неминуче наближається. Місце – воістину неординарне, тому що основними підприємствами, що знаходяться на його території є легендарні Leitz, Leica та Zeiss.

Завод Leitz – підприємство, що виробляє найточніші координатно-вимірювальні машини (КВМ) у світі та має двухсотлітню історію  створення метрологічних систем - стало основною площадкою зустрічі. Дилерам та агентам з продажів - представникам усіх закутуів Європи та низки країн Середньої Азії та Ближнього Сходу, було представлено основні новинки продукції, а також провели екскурс до нового, тільки-но збудованого зборочного цеху, котрий є суперсучасною термоконстантною прощадкою для зборки флагманів продукції Hexagon Metrology для 3D-вимірного контролю.

Також було представлено основні напрямки розвитку у 2013 році обладнання для портативних вимірювань деталей в умовах цеху - треккерів Leica та координатно-вимірювальних рук Romer,  координатно-вимірювальних машин DEA та підрозділи підприємства DEA по модернізації КВМ, котре анонсувало вихід нового типу контролера для вирішення даних задач.

Особливу увагу привернули інженери компанії Hexagon Metrology PowerTrain Solutions (у минулому структурний підрозділ Leitz, а тепер незалежне підприємство). Відоме у всьому світі програмне забезпечення Quindos, котре неперевершено ефективно вирішує задачі обміру та аналізу геометричної точності  зубчастих колес будь-яких типів, адаптовано для використання з портативними КВМ типу "рука" Romer. Цей насправді революційний симбиоз дозволить вирішувати задачі обміру крупних колес і валів-шестерень безпосередньо на місці виробництва або ж прямо на станку. Нагадаємо, раніше для обміру була необхідна стаціонарна КВМ, котра передбачала розміщення деталі у своїй робочій зоні, тобто вимагала  транспортування в зону контролю, витримки з метою температурної стабілізації. Найголовніше ж - це скорочення витрат: вартість руки Romer зі спеціалізованим ПЗ Quindos ­– на порядок менше вартості великогабаритної портальної та мостової КВМ.