ISO 9001:2015
Сучаснi засоби вимiрювальної технiки
 

Новини

Модернізація координатно-вимірювальних машин

19 січня 2016 р.

З радістю повідомляємо, що група інженерів нашої компанії отримала акредитацію від наших партнерів - Hexagon Manufacturing Intelligence DEA за процедурою модернізації координатно-вимірювальних машин. Навчання включало отримання теоретичних знань і практичних навичок застосування універсального контролера КВМ - DEA RC1 в проектах модернізації старих вимірювальних машин.

 

Спеціальний контролер для модернізацій RC1 (retrofit controller) розроблений інженерами корпорації Hexagon Manufacturing Intelligence DEA був представлений на ринку в середині 2014 року. На даний момент це єдине закінчене технічне рішення для проведення комплексної модернізації систем управління морально застарілих вимірювальних машин. На сьогоднішній день в світі реалізованні десятки успішних проектів з модернізації координатно-вимірювальних машин різних виробників.

 

RC1 являє собою єдину платформу для повної взаємодії c координатно-вимірювальної машиною. У систему включені:

 

  • Блоки керування кроковими двигунами;
  • Модулі обробки вихідних сигналів датчиків переміщення (включаючи контроль кінцевих вимикачів і референтних міток);
  • Система контролю датчиків температури (в разі роботи з температурною компенсацією геометричних параметрів КВМ);
  • Модуль контролю датчиків торкання і поворотних вимірювальних головок;
  • Контролер управління сигналами від зовнішніх пристроїв (датчики тиску в пневмосистемі КВМ, кнопка аварійної зупинки і т.д.).
  • Унікальна система для підключення КВМ сторонніх виробників з функцією незалежної настройки вхідних і вихідних сигналів.

 

Крім того, RC1 має унікальну функцію автоматичної настройки параметрів керування нестандартними контролерами, що дає можливість вдихнути життя в застарілі КВМ сторонніх і маловідомих виробників.

 

Нове спеціалізоване програмне забезпечення R_Tune дозволяє в автоматичному режимі налаштувати параметри управління КВМ. Починаючи з теоретично можливої швидкості переміщення, прискорення, струму двигунів, типу лінійок і до обчислення невідомих параметрів, таких як сигнали тахометра, швидкість і точність позиціонування і т.д. R_Tune дозволяє протягом приблизно 20 хвилин для кожної з осей розрахувати величезну кількість параметрів і коефіцієнтів систем переміщення, управління двигунами, оцінити масу і інерцію механічної конструкції, точність і вібрацію.

 

Таким чином, фахівці компанії КОДА здатні в найкоротші терміни проводити модернізацію застарілих  координатно-вимірювальних машин будь-яких виробників.

 

Модернізація включає в себе:

  • Повний аналіз працездатності КВМ з урахуванням її поточного технічного стану;
  • Підбір всіх необхідних комплектуючих і запасних частин для відновлення її працездатності (включаючи необхідні кабелі);
  • Підключення RC1, запуск координатно-вимірювальної машини і її налаштування, з подальшим проведенням тестів по ISO 10360-2;
  • Забезпечення гарантійної і післягарантійної підтримки.